Doorgaan naar hoofdcontent

Granola


In de reeks van gezonde ontbijtjes heb ik nu Granola zelf gemaakt, wat super gezond is en heel makkelijk. 

Granola vult goed en je krijgt ook meteen veel voedingsstoffen binnen dit in combinatie met havermout is een super ontbijt! Strooit het over je havermout en voeg nog wat chiazaad toe om het helemaal af te maken.

Op de foto's zie je welke ingrediënten daar voor nodig zijn en wat je moet doen. 
Begin met het verwarmen van de over op 160°C. Pak een grote kom en meng daarin de havervlokken, noten, pitten, zaden en kaneelpoeder. Daarnaast los je in een kleine kom wat zout en 1 eetlepel heet water. Klopt de honing erdoor. Voeg het mengsel toe in de grote kom en meng zorgvuldig alles uit over een grote bakplaat. De bakplaat moet je midden in de oven zetten en dan ongeveer 40 min. Om de +/- 10 min moet je het even omroeren om verbranden te voorkomen. even afkoelen en het geheel kan je afmaken met vers of gedroogd fruit. 

Eet smakelijk!




Reacties

Populaire posts van deze blog

Broccoli soep

Verwen momentje voor jezelf.

Een kaastafel op kerstavond

Kerstavond is gekomen. Wat is er lekkerder dan naast de cadeautjes, die de kerstman net naar binnen heeft gebracht en heerlijke kaastafel klaar te hebben staan. 

Foodhallen Amsterdam-West

Afgelopen week met Blog schrijfster Shaar naar de Foodhallen geweest voor een interview en Fotoshoot. De oude tramremise van Amsterdam-West is omgetoverd tot 'indoor foodmarket'. Vroeger was dit het 'werkende hart' van de stad en opnieuw wordt er gewerkt maar ondertussen ook optimaal genoten van o.a. verschillende eettentjes, barren, bioscoop en een bibliotheek.