Doorgaan naar hoofdcontent

Dickensfestijn in Deventer




Vandaag was ik samen met mijn moeder naar Deventer, de stad was voor de 25ste keer omgetoverd tot de 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens. De vrekkige Scrooge, hiernaast op de foto, brengt samen met o.a. Olivier Twist en nog 950 acteurs de stad tot leven
De stad was geheel in 19e eeuwse romantiek gehuld. De geur van kerstbomen,punch, warme chocolademelk en erwtensoep kwamen ons tegemoed om zo een wintersgevoel te krijgen, want helaas hebben we geen winters weer. 

Ook door de prachtig gerestaureerde panden lieten mijn moeder en ik ons wanen in het decor van het Dickens Festijn. Tijdens het wachten in de rij werden we vermaakt door personages als Mr. Pickwick, Christmas Carol Singers, weeskinderen, schoorsteenvegers, kantoorklerken en deftige lieden.

Daarna hebben we de kleine verschillende boetiekjes bezocht en ons laten verleiden tot leuke originele cadeautjes voor onder de kerstboom. Alles met elkaar vonden wij het zeker het bezoeken waard!

En volgend jaar is het om de hoek, in Graft-de Rijp!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Broccoli soep

Verwen momentje voor jezelf.

Een kaastafel op kerstavond

Kerstavond is gekomen. Wat is er lekkerder dan naast de cadeautjes, die de kerstman net naar binnen heeft gebracht en heerlijke kaastafel klaar te hebben staan. 

Foodhallen Amsterdam-West

Afgelopen week met Blog schrijfster Shaar naar de Foodhallen geweest voor een interview en Fotoshoot. De oude tramremise van Amsterdam-West is omgetoverd tot 'indoor foodmarket'. Vroeger was dit het 'werkende hart' van de stad en opnieuw wordt er gewerkt maar ondertussen ook optimaal genoten van o.a. verschillende eettentjes, barren, bioscoop en een bibliotheek.